Romania inca este pe ultimele locuri in ceea ce priveste nivelul de salarizare. Cu toate acestea, sunt printre cele mai muncitoare nationalitati, astfel ca este lesne de inteles de ce suntem atat de nemultumiti de nivelul de trai, mai ales cand stim ca petrecem foarte multe ore la birou, sau la locul de munca, si la sfarsit de luna nu vedem niciun rezultat.

Niciodata nu avem destui bani sa ne cumparam ceea ce ne dorim, si abia facem rost de suficienti bani ca sa ne cumparam ceea ce ne este neaparat necesar, tocmai din cauza ca salariiile noastre abia ne acopera cheltuielile casnice. Aceasta situatie a dus, dupa cum stiti la multe relocari in state mai dezvoltate – milioane de romani sunt plecati si lucreaza acum in strainatate pe un salariu normal, cu care reusesc sa isi ajute familiile ramase acasa. Desi aceasta pare a fi singura solutia viabila, sa stiii ca inca mai sunt ceva sperante si in tara noastra. Unul din domeniile la mare cautare este IT-ul – dar pentru a ajunge sa lucrezi in IT trebuie sa ai cunostinte solide in acest domeniu, pentru ca este extrem de competitiv, tomcai pentru ca are si printre cele mai mari recompense salariale. Studiile sunt si ele foarte importante. In breasla sunt foarte putini autodidacti tocmai pentru ca acest domeniu este destul de greu de descifrat pe cont propriu.

724632_6Un alt domeniu la fel de bine salarizat, daca nu chiar mai bine este videochatul. Partea buna la acest domeniul este ca iti poti gasi un job in videochat in Bucuresti fara sa ai nevoie de experienta. Mai mult decat atat, nici studiile nu sunt importante. Trebuie doar sa cunosti foarte bine o limba straina si sa ai un aspect fizic placut. Asa cum cred ca ai ghicit deja, majoritatea dintre noi suntem autodidacti in aceasta meserie, tocmai pentru ca totul este destul de simplu de inteles si se bazeaza pe instinct, in primul rand. Salarizarea in videochat in Bucuresti depaseste salariul mediu pe economie chiar si de trei ori. Da, ai citit bine, poti castiga pana la 6.000 de lei pe luna, doar stand in fata calculatorului. Avantajul este ca nu trebuie sa vii pregatita de acasa. Majoritatea studiourilor reglementate iti vor pune la dispozitie un trainer. Acesta te va pregati in primele zile, pana cand esti gata sa lucrezi pe cont propriu. Majoritatea studiourilor iti permit sa lucrezi de acasa, insa nu este recomandat, mai ales daca mai locuiesti cu cineva. Daca locuiesti singura, nu este nicio problema, poti lucra si de acasa.

Nu trebuie sa iti faci griji totusi, pentru ca studiourile care se respecta pe sine, dar si pe ele, au camere special amenajate pentru fiecare model in parte, astfel ca nu te va deranja nimeni in orele de lucru. Ai grija totusi, si nu fi de acord cu lucrul in absenta unui contract. Fiind un domeniu mai delicat, un contract de munca este imperativ necesar, pentru o activitate legala si consimtita si de tine. Ai incredere in tine si vei putea sa iti cumperi ce vrei, nu doar ce ai nevoie.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *