Specialistii unei firme de contabilitate, isi reprezinta clientii si ii asista in fata organelor de control pe perioada controalelor fiscale si raspund in legatura cu corectitudinea situatiilor de evidenta contabila. Competenta si experienta acestora va protejeaza in fata unor eventuale abuzuri. Costurile de servicii contabile prestate de o firma de contabilitate, pot fi decontate pe baza unei facturi emise de firma respectiva si ajung sa fie mai mici cu pana la 50% din costurile de servicii de contabilitate.

Prin asta, se evita impozitele in plus ce trebuie achitate pentru un contract de munca. Pe deasupra, se elimina costurile legate de locul de munca. Firma de contabilitate are rolul de a fi la curent cu ultimele modificari din domeniul legislativ, specific activitatii de contabilitate, pentru a avea o evidenta fiscala mereu in concordanta cu ultimele modificari. Intr-o firma de contabilitate, nu lucreaza decat o singura persoana, ci lucreaza o echipa de experti, toti incercand sa ne ajute sa economisim comisioane si timp pierdut.

In cazul unei firme de contabilitate, aceasta fiind reprezentata prin persoanele angajate si de organele de conducere, este raspunzatoare in fata legii. In cazul unor eventuale daune, legate de evidenta contabila, exista acoperirea contractuala prin care isi asuma raspunderea. In general, o firma de contabilitate, are incheiata polita de asigurare privind raspunderea profesionala in acest sens.

contabilEvidenta unui contabil:

 • Sa faca inchiderea lunara, situatia furnizorilor – clientilor
 • Sa aiba o balanta de verificare, Registru jurnal, Jurnal Cumparari, Jurnal Vanzari, Registru de evidenta fiscal
 • Sa detina un bilant
 • Sa identifice ridicarea extraselor, depunerea sumelor la banca, plata contributiilor la Finante inclusiv ITM.
 • Si sa faca depunerea declaratiilor Finante, CAS, Somaj, CASS, ITM.

Atunci cand alegem un contabil pentru o firma, trebuie sa avem in vedere sa fie membru activ CECCAR. Sa se verifice daca acesta detine titlul de membru al acestei asociatii. Acest lucru se poate afla de pe site-ul firmei, cu numarul de inregistrare al contabilului.  Este important atunci cand incheiem un contract, sa fie mentionata autorizatia contabilului. Contabilul trebuie sa ofere mereu raspunsuri satisfacatoare in legatura cu orice document

Un contabil este responsabil sa isi indeplineasca urmatoarele sarcini:

 • Trebuie sa faca nota de receptie;
 • Sa aiba un registru al stocurilor;
 • Sa isi faca registru de casa;
 • Sa detina un registru general de evidenta a salariatilor;
 • Sa aiba dosarele personale ale salariatilor;
 • Sa faca o foaie colectiva de prezenta; State de plata;
 • Sa detina fisa de magazie a formularelor cu regim special;

Se recomanda sa alegem o firma de contabilitate ce are un reprezentant, care sta mereu la dispozitia clientilor si cunoaste situatia foarte bine. In asa fel, este stimulat bunul mers al lucrurilor si se vor desfasura mult mai aficient. Sa avem grija ca angajatul firmei sa ia mereu decizii care atrag solutii valoroase, nu decizii pripite care atrag dupa sine experiente neplacute.

O cariera implinita reprezinta parcurgerea mai multor etape, poate si invatarea din greseli si nerepetarea lor. Oamenii de succes sunt foarte activi si acestia nu gasesc probleme, ei gasesc mereu cate o solutie pentru problemele lor. Nu sunt pesimisti si au rabadare. Pentru a ajunge la o cariera de succes, oamenii sunt supusi la conceptul de a invata din greseli si de a invata sa nu le mai repete.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *