După cum bine știți, telefoanele mobile au în componență mai multe elemente printre care și ecranul. Acest element constituie de altfel și un element principal al telefonului. Ecranul unui telefon este compus din sticlă, partea tactilă  și ecranul LCD. Dacă sunteți nevoiți să reparați un ecran HTC principala cauză  este spargerea sticlei. Dacă observați că touchscreen-ul nu mai funcționează înseamnă că și partea tactilă este distrusă. Un kit special vă poate ajuta să vă reparați singuri ecranul HTC însă aceasta nu este una dintre cele mai bune variante. Este indicat să cereți ajutor specializat.  În acest mod manopera poate fi mai bine realizată îar telefonul dumneavoastră să funcționeze perfect.

Este nevoie de multă îndemânare dacă doriți să puneți singuri ecranul HTC. Pe lângă uneltele necesare acest kit conține și instrucțiuni de reparare a ecranului. Șuruburile sunt de dimensiuni extrem de mici iar cablurile interne trebuie îndepărtate cu mare atenție. Când se pun la loc toate aceste elemente trebuie asamblate întocmai cum erau inițial.

Există posibilitatea și să fiți nevoiți să schimbați piese cum ar fi camera frontală, difuzorul, camera video sau butonul de ”Acasă”.

display-htc-desireCum telefoanele alunecă foarte des din mână nu vă puteți alege decât cu defectarea acestuia. Nu este dubiu că în primul rând se va sparge ecranul. Fie că trebuie să înlocuiți un ecran HTC, unul Lenovo, Meizu, Xiaomi sau un ecran Alcatel trebuie să știți că soluții există.

Cu siguranță ați urmărit pe internet filmulețe cu metode de îndepărtare a zgârieturilor de pe ecran folosind pasta de dinți sau diverse alte substanțe. Vă spunem că aceste anu sunt cele mai bune soluții.

Dacă ați spart ecranul HTC al unui telefon trebuie neapărat să îl înlocuiți apelând la un service specializat.

O bună variantă de protecție a ecranului HTC este atașarea unei folii  protectoare de sticlă. Acest tip de folie protejează mult mai bine decât o folia din plastic. Această practică o puteți realiza chiar dumneavoastră dar în prealabil trebuie să vă asigurați că touchscreen-ul nu a fost atins și că funcțiile tactile funcționează în mod corespunzător.

Nu folosiți lipici, bicarbonat sau alte produse  necorespunzătoare  dacă doriți repararea unui ecran HTC și de altfel și repararea ecranelor aparținând și altor branduri cum ar fi Lenovo, Meizu, Xiaomi, Alcatel.

Tipurile de ecrane pentru telefoane sunt următoarele:  LCD , IPS, AMOLED și Super AMOLED.

Ecranele LCD au consum scăzut de energie.  Un defect îl prezintă faptul că ecranul LCD de tip IPS este faptul că negrul este modest reprodus. Seamănă mai degrabă cu un gri închis.

Ecranele AMOLED oferă un contrast semnificativ mai bun decât ecranele bazate pe tehnologia LCD.

Ecranul Super AMOLED are ca principală caracteristică faptul că reflectă mai puțin razele soarelui decât varianta standard. Prin comparație observați că ecranele LCD oferă luminozitate mai bună și culori mult mai naturale.

În mâinile dumneavoastră este decizia de a folosi un tip de ecran care să vă poate aduce satisfacție la nivel înalt.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *