De la fier vechi la adevaret bijuterii nu este un drum chiar atat de lung. Rotile vechi randul sau ruginite sunt depasite, in timp ce noile jante care evoca invidie de jur imprejur, sunt mai in voga ca niciodata. In plus, acelasi “tratament”, le ofera si celor care vor sa mearga pe doua roti sa isi reconditioneze motocicletele sau bicicletele.  Am incercat si ne-am convins: calitatea si profesionalismul pe care-l recomanda vopsirea de jante auto este de nerefuzat. Iata cum si voi va puteti revigora jantele si alte parti ale masinii, motocicletei sau bicicletei prin procedeul numit vopsire electrostatica.

De ce sa apelezi la un service auto care este specializat si in reconditionarea rotilor prin vopsire electrostatica? Exista doua situatii: atunci cand ai cumparat niste jante la mana a doua la preturi accesibile, dar arata rau, in ceea ce priveste estetica, sau cand pur si simplu esti plictisit de aspectul masinii si vrei sa o infrumusetezi oferindu-i un set de roti noi. Stii ce este cu adevarat frumos intr-un proces de reconstructie? Partea emotionala. Da, ai citit bine. De ce? Pentru ca desi este foarte usor, atunci cand vrei sa schimbi  aspectul masinii poti merge direct la magazin sa le schimbi.  Insa, atunci cand dedici timp din ziua ta pentru a alege o culoare noua, un model nou de jante, atunci cu siguranta este vorba de atentie. Iar atentia este deseori mana in mana cu partea  noastra emotionala. Pasionatii au mereu jantele lor preferate, modelele lor de suflet la care nu ar renunta nici in ruptul capului. Ei si-au creat modele personalizate – forjate, din aluminiu, din aliaj – care nu pot fi pur si simplu aruncate la fier vechi.

color-866086_6Da, este mai usor a cumpara un set nou, poate mai frumos decat setul de jante vechi, insa calitatea este de multe ori cea care face diferenta. Iar asta tine, in primul rand e emotii.

Pe scurt, daca sit u ai jante vechi, zgariate si imbatranite, iti recomanda sa mergi la o vulcanizare ce se ocupa si de vopsire jante auto, sis a te intorci in doua- trei zile. Vei putea spune ca ai jante noi, desi sunt tot jantele tale preferate.  Iata etapele prin care vor trece jantele tale – sau orice alte piesa pe care o vei duce  la vopsit –

  1. Evaluarea  jantelor sau pieselor – in aceasta etapa este decis tipul de sablare care va fi folosit pentru a inlatura stratul vechi de vopsea (explozii agresive, nisip, bicarbonat, fibra de sticla, etc.)
  2. Sablare (sablare agresive, nisip, bicarbonat, fibra de sticla, etc.) prin care stratul vechi de vopsea si urmele de rugina vor fi indepartate.
  3. Echimoze de corectie (aceasta etapa este folosita la sudarea si acoperirea golurilor din suprafete sau din materiale acolo unde este cazul, jante din aliaj)
  4. Acoperirea cu vopsea electrostatica – cu un pistol de vopsit se acopera suprafata pieselor de vopsit.
  5. Polimerizare (tratarea pieselor vopsite intr-un cuptor la o temperatura de 180-210 grade)

Du-ti si tu jantele la vopsit la Matei Electrostatic, si vei ramane suprins de calitatea serviciilor si durabilitatea materialelor. In plus, vei redeveni cel mai bun prieten al masinii tale.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *