Exista o legatura stransa intre materialul fetelor de perna si somnul bun si nu doar datorita sustenabilitatii dar si sub aspectul sanatatii. Fetele de perna din bumbac asigura confort natural, optimizand somnul pe timpul noptii.

Dar ce anume face bumbacul pentru a sustine un somn de calitate?

Proprietatile bumbacului pentru somnul linistit

Calitatea data de numarul de fire

Bumbacul este folosit cu precadere in textile, mai ales in lenjeriile de pat, datorita faptului ca este cea mai curata forma de celuloza disponibila in natura. Bumbacul de inalta calitate are cele mai lungi fibre, care sunt subtiri, elastice si rezistente. Aceste caracteristici il fac usor de rotit si tesut, si permite realizare de materiale textile de inalta calitate.

Tinand cont de proprietatile fibrelor de bumbac si a materialelor derivate, nu e dificil de inteles de este o alegere ideala pentru fete e perna. Este placut in atingerea cu piele, hipoalergenic si nu va cauza probleme tenului sensibil.

Respira

Un alt factor crucial cand e vorba de somn linistit este respiratia pe care o ofera materialul fetei de perna. Poliesterul si materialele sintetice nu permit trecerea aerului, deci pot deveni lipicioase pe timpul noptii. A alege materiale naturale, care respira, cum este bumbacul, te poate ajuta sa dormi mai bine si daca te trezesti in timpul noptii nu vei fi transpirat si infierbantat. In plus bumbacul tine de cald daca esti friguros.

Daca iti este prea cald poti cauta variante imbogatite cu diverse fibre, care tin de fabricarea tesaturii in procesul de productie.

Proprietati termice

Si acestea sunt un factor determinant al somnului de calitate. Cand dormim corpul nostru tinde sa se raceasca in mod natural. Reglarea termala joaca un rol important in etapele somnului si in calitatea odihnei. Materialele sintetice pot intrerupe reglarea naturala a temperaturii in timpul noptii, facand somnul mai dificil.

Fiind un conductor termal bun, bumbacul combate supraincalzirea. Cu toate acestea lasa mai putina caldura sa treaca spre deosebire de alte tesaturi, incat pastreaza corpul incalzit in noptile racoroase. Ajutand in reglarea naturala a temperaturii, fata de perna din bumbac poate imbunatati somnul si preveni insomnia.

Absorbtia umezelii

Bumbacul are proprietati de absorbtie a umezelii inalte, astfel incat absoarbe transpiratia pielii, ajutandu-te sa dormi bine toata noaptea.

In timpul absorbtiei umiditatii, proprietatile materialului se modifica, iar fata de perna la fel ca oricare alt material natural care respira, intarzie schimbul de temperatura extern, oferind corpului posibilitatea de adaptare pe timpul noptii.

De ce bumbacul organic este mai bun

Desi toate tipurile de bumbac au proprietatile mentionate, bumbacul clasic este posibil sa fie contaminat cu pesticide si ierbicide in timpul cultivarii. Toxicitatea acestor compusi adesea afecteaza bumbacul. Multe tipuri de textile sunt create avand in compozitie aceste tipuri de chimicale daunatoare interzise.

Transmiterea compusilor contaminati in corpul uman prin piele reprezinta o ingrijorare majora. Exista studii care au explorat aceasta problema. Cu atat mai mult in timpul somnului cand petrecem o perioada lunga de timp cu pielea in contact cu tesaturile lenjeriei de pat. Desi concentratiile pesticidelor pot fi considerate mici, totusi la expunere prelungita devin daunatoare.

Alegand versiunile de bumbac organic pentru fete de perna bumbac te poti bucura de un somn odihnitor si fara griji.

Pielea ta va respira cu usurinta, in timp ce te poti bucura de o sanatate optima.

In plus alegand versiunile din bumbac organic vei dormi mai bine stiind ca alegi ce este mai bine pentru tine, alegand in favoarea protectiei mediului si a planetei. Si atunci chiar ca vei dormi linistit.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *