Permis de ședere pentru angajarea în muncă – Sunteți interesat de obținerea unui permise de ședere pe teritoriul României? Dacă da, Cândea Law Ofiice , prin avocații săi specializați în procedurile de obținere a permisului de ședere vă stă la dispoziție cu servicii juridice personalizate. Dată fiind expertiza și experiența avocaților noștri în procedurile de obținere a permisului de ședere în cuprinsul acestui articol vă vom prezenta câteva considerente despre cel mai întâlnit tip de permis de ședere, cel pentru angajarea în muncă.
Permis de ședere pentru angajarea în muncă
Permisul de ședere este ultimul act care se eliberează cetățenilor non-UE și permite străinului, atât ședere pe teritoriul româniei, cât și dreptul a fi angajat.
Înainte de a prezenta procedura de obținere a permisului de ședere în scop de muncă este importat de menționat că acest permis are o valabilitate de 1 an de la data eliberării, iar demersurile de prelungire a acestuia trebuie făcute cu cel puțin 30 de zile înainte de expirare acestuia. Nu uitați, Cândea Law Office vă stă la dispoziție și pentru prelungirea permisului de ședere.
O altă mențiune importantă este aceea referitoare la momentul până la care poate fi solicitat permisul de ședere. Potrivit OUG 194/2002 solicitantul trebuie să face demersurile pentru obținerea permisului de ședere trebuie făcute cu cel puțin 30 de zile înainte de expirarea dreptului de ședere acordat prin viza de intrare în țară. Nu uitați că viza de intrare pe teritoriul româniei vă permite o ședere de maxim 90 de zile ( 3 luni) consicutiv, prin urmare, conform legislației, demersurile pentru obținerea trebuie făcute cel mai târziu înainte de începerea curgerii ultimelor 30 de zile acordate de viză. Totuși, Cândea Law Office recomandă să începeți demersurile imediat după intrarea pe teritoriul României.
Permis de ședere pentru angajarea în muncă – procedura obținerii.
Procedura obținerii începe prin efectuarea unei programări. Acuma, în opinia Cândea Law Office, nu este vorba doar de o simplă programare, ci mai degrabă am putea vorbi de o procedură prealabilă în urma căreia Direcția pentru Imigrări stabilește o dată și o oră la care trebuie să vă prezentați fizic la sediul instituției pentru depunerea cererii de obținere a permisului de ședere.
Opinia Cândea Law Office este confirmată și de faptul că cererea care se depune fizic este eliberată automat de portalul Direcției pentru Imigrări.
Așadar, demersul pentru obținerea permisului de ședere începe cu crearea unui cont pe site-ul Direcției de imigrări, site pe care inițial solicitantul își creează un profil de solicitant, urmând ca după crearea cu succes a profilului să deschidă o solicitare pentru eliberarea permisului de ședere în scop de muncă.
O dată cu deschiderea solicitării, aplicantul trebuie să-și completeze încă o dată informațiile indicate cu ocazia crearea profilului, iar suplimentar informații despre angajator, despre postul ocupat și despre codul COR aferent postului ocupat. Necompletarea corectă sau completă a tuturor câmpurilor solicitate de formularul de aplicare, de cele mai multe ori, duce la anularea solicitării.
După completarea corectă și completă a tuturor câmpurilor formularului de solicitare urmează o secțiune dedicată încărcării actelor necesare obținerii permisului de ședere în scop de muncă, secțiune în care trebuie să încărcați actele solicitate.
Ulterior încărcării actelor solicitate, dacă toți pașii au fost efectuați corect și complet singurul lucru rămas este să aplicați prin apăsarea butonului salvează și trimite și să așteptați ca prin intermediul protalului Direcția de imigrări să vă comunice data și ora la care să vă prezentați fizic pentru depunerea dosarului.
Permis de ședere pentru angajarea în muncă – acte necesare.
Pentru obținerea permisului de ședere pentru angajarea în muncă aveți nevoie de următoarele acte, anume pașaportul aplicantului, avizul de angajare, contractul individual de muncă, dovada înregistrării contractului individual de muncă în registrul de evidență al salariaților, dovada deținerii legale a unui spațiu de locuit, taxa pentru permis, adeverința medicală, și cererea de solicitare.
Cu privire la dovada deținerii unui spațiu de locuit, vă informă că această dovadă poate fi făcută cu un contract de închiriere, de comodat sau chiar dovada deținerii proprietății unui spațiu cu destinație de locuit. Cândea Law Office și servicii de redactare a contractelor de închiriere sau de comodat.
În ce privește adeverința medicală, pentru obținerea acesteia aplicantul trebuie să parcurgă o investigație medicală în urma căreia să se constate că nu suferiți de boli care pun în pericol sănătatea publică. Adeverința poate fi eliberată de la orice instituție medicală privată sau publică.
Cu privire la cerere, după cum spuneam acesta va fi eliberată de siteul instituției la care ați aplicat după verificarea prealabilă de către aceasta a actelor depuse o dată cu solicitarea.
Este necesar a fi precizat faptul că de la momentul la care ați aplicat online și până la data stabilită la care va trebui să vă prezentați fizic la Direcția de imigrări poate dura aproximativ o lună.
Permis de ședere pentru angajarea în muncă – depunerea dosarului.
După cum spuneam, după parcurgerea procedurii prealabile de verificare și programare online, dacă aceasta a fost efectuată corect și actele au fost validate direcția pentru imigrări va stabili o dată și o oră la care va trebui să vă prezentați pentru depunerea fizică a dosarului.
Așadar, ultima etapă este acea de a vă prezenta la Direcția pentru Imigrări pentru a depune în mod fizic a acelor încărcate în portal, acte care sunt atașate cererii generate de portal. Totodată, în cadrul acestei etape, similar ca în cazul emiterii unui pașaport, vi se va face poză și vi se vor preleva amprentele.
După depunerea dosarului durează aproximativ 30 de zile până la eliberarea permisului de ședere. Prin urmare, luând în considerare timpul necesar pentru programare și timpul necesar până la eliberarea permisului de ședere puteți trage concluzia că recomandarea Cândea Law Office de a începe imediat după intrarea în țară procedurile de obținere a permisului de ședere este cât e poate de întemeiată.
Cândea Law Office prin avocații săi specializați în procedurile de obținere a permisului de ședere vă stă la dispoziție cu servicii juridice personalizate.
Leave a comment